Şu An Okunan
Lana Wachowski “Kendi Aksiyonunu Kendisi Yönetiyor”

Lana Wachowski “Kendi Aksiyonunu Kendisi Yönetiyor”

Matrix serisinde dublörlük yaptıktan sonra her ikisi de başarılı aksiyon yönetmenlerine dönüşen Chad Stahelski (John Wick) ve David Leitch (Atomic Blonde), Matrix 4’te işlerin nasıl yürüdüğünden bahsettiler.

Geçtiğimiz haftalarda Oscarlı görüntü yönetmeni Roger Deakins’ın yakındığı ‘büyük yapımlarda çok kamera birimiyle çalışma’ meselesi, Matrix 4’ün çekimleriyle de ilgili gündeme geldi. Serinin önceki bölümlerinde Keanu Reeves’in dublörlüğünü yapan, ardından Hollywood’un ‘beş yıldızlı’ aksiyon yönetmenlerinden birine dönüşen (bkz. John Wick serisi) Chad Stahelski, yine Matrix’in dublör ekibinden olan ve zaman içinde Atomic Blonde (2017), Hobbs & Shaw (2019) gibi filmleri yöneten David Leitch’le birlikte Collider’a röportaj verdi. Matrix 4’te kendi rollerinin süpervizörlükle sınırlı olduğunu söyleyen ikili, Lana Wachowski’nin işin zanaat tarafını da üstlenmesini övdü ve yönetmenin aksiyon sahnelerinde sırtını ikinci birimlere dayamadığını söyledi.

Önceki Matrix filmleriyle ilgili olarak ise Stahelski, “Bazen ikinci birim yönetmenlerimiz oluyordu ama sadece lojistik açıdan gerektiğinde. Ama son dönemde ve özellikle de Matrix 4’te, Lana kendi aksiyonunu kendisi yönetiyor. İkinci birimler daha çok mekânlarda kompozisyonların B-yüzünü çekmek için.”

COVID-19 yasakları başlamadan ve seti mecburen durmadan önce Matrix 4’le ilgili edindiğimiz son ‘data’, bir aksiyon sahnesinin San Francisco’daki çekimlerinden sosyal medyaya sızan görüntülerdi. Konusu hakkında son derece ketum davranılan filmle ilgili bilinenler epey kısıtlı: Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss bir kez daha Neo & Trinity rollerine bürünüyorlar; Jada Pinkett Smith de Niobe’yi canlandırmaya devam ediyor; kadrodaki yeni isimlerden Yahya Abdul-Mateen II ise, zaman yolculuğunu içeren öyküde Morpheus’un gençliğini oynuyor ‘olabilir’… Warner Bros. filmi 21 Mayıs 2021’de vizyona sokmayı planlıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.