Şu An Okunan
Michael Mann Büyük Hesaplaşma’nın Öncesini Anlatacak

Michael Mann Büyük Hesaplaşma’nın Öncesini Anlatacak

Michael Mann, geniş bir hayran kitlesine sahip olan 1995 yapımı filmi Büyük Hesaplaşma‘nın (Heat) öncesini anlatan bir romanı bu sene içinde bitirmeyi planladığını ve metni beyazperdeye de uyarlamak istediğini duyurdu.

Büyük Hesaplaşma‘nın Al Pacino ve Robert De Niro arasında kurduğu dengeye pek az suç filmi yaklaşabilmiştir. İki efsane oyuncu arasında geçen unutulmaz kovalamacalar ve akıl oyunlarıyla, 90’larda Hollywood’dan çıkan polisiyeler arasında özel bir yeri vardır filmin. Michael Mann’in psikolojik gerilim ve aksiyonu harmanlayışı, bunu yaparken iki karakterini de ahlaki olarak gri alanlara çekerek kurduğu sağlam dramatizasyon, bu türün pek çok yönetmeni için bir referans kaynağı olmuştur.

Son Mohikan (The Last of the Mohicans, 1992), Köstebek (The Insider, 1999) ve Collateral (2004) gibi filmleriyle de tanıdığımız yönetmen, şu sıralar dijital platform HBO Max için hazırladığı Tokyo Vice dizisinin kurgu sürecine devam ediyor.

Mann, Büyük Hesaplaşma‘da yaşananların öncesine odaklanacak bir roman kaleme almak istediğini yıllar önce duyurmuştu. Karantina süreciyle birlikte, Tokyo Vice‘ın çekimlerine de ara verilince, Mann’in yazım süreci hızlanmış gözüküyor. Deadline’ın haberine göre, usta yönetmen, sayfaların masasında giderek bir yığın hâlinde yükseldiğini, kitabı bu yılın sonuna kadar bitirmeyi ümit ettiğini müjdeliyor. Mann, metnin yalnızca roman formatında kalmasını istemediğini, beyazperdeye uyarlanmasını da arzu ettiğini ekliyor.

Romanın, cinayet masası dedektifi Vincent Hanna (Al Pacino) ve onun peşinde olduğu Neil McCauley’nin (Robert De Niro) bulundukları konuma nasıl geldiğini anlatacak ve bu iki adamın birbirlerini alt etme ihtirasının nasıl her şeyden önemli hâle geldiğini daha iyi anlayabilmemiz için karakterlerin geçmişine yönelecek.

Kaynak: The Film Stage

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.