Şu An Okunan
Rian Johnson: “Kötü adamlar kamera önünde iPhone kullanamıyorlar.”

Rian Johnson: “Kötü adamlar kamera önünde iPhone kullanamıyorlar.”

Bıçaklar Çekildi’nin yönetmeni Johnson, Vanity Fair’e verdiği röportajda, Apple’ın filmlerde iPhone’un nasıl gösterilebileceğiyle ilgili ilginç kısıtlamasını gündeme getirdi.

Yönetmen Rian Johnson’ın açıklamasına göre filmlerdeki kötü karakterlerin iPhone kullanırken gösterilmesine izin verilmiyor. Johnson bu açıklamayı, Bıçaklar Çekildi’nin (Knives Out, 2019) en can alıcı sahnelerinden biri hakkında konuşurken yaptı. Açıklamaya konu olan sahnede Ransom Drysdale, Thrombey evine varıyor ve filmdeki bütün ana karakterler ilk kez bir araya geliyor. Bu sahnede Jamie Lee Curtis’in hayat verdiği Linda Drysdale dahil olmak üzere kimi karakterlerin iPhone kullandığı görülürken, herhangi bir Apple ürünü kullanmayan tek karakter Ransom. Filmin seyircilerinin bildiği üzere, iPhone kullanması yasaklanan Ransom’ın, filmin merkezinde yer alan gizemli Johnson cinayetinin katili olduğu ortaya çıkıyor.

Rian Johnson, Vanity Fair’e verdiği video röportajda “Bunu söyleyip söylememem gerektiğinden emin değilim. Ayıp bir şey olduğundan değil, fakat yazmakta olduğum yeni gizem filmimi baltalayacağı için. Ama unutun bunu… Söylemem lazım. Bu gerçekten ilginç. Apple filmlerde iPhone kullanılmasına izin veriyor ama, kötü adamlar kamera önünde iPhone kullanamıyorlar. Filminde, kimliği sır olması gereken kötü bir karakter bulunan her film yapımcısı şu an beni öldürmek istiyor.”

Oscar ödüllerinde En İyi Orijinal Senaryo için aday gösterilen Bıçaklar Çekildi, dünya çapında 306 milyon dolarlık bir hasılat yaptı. Ayrıca filmin yapımcı şirketi, Bıçaklar Çekildi’nin yine Rian Johnson tarafından yazılacak ve yönetilecek bir devam filminin geleceğini duyurmuştu. Devam filminde Daniel Craig’in canlandırdığı dedektif Benoit Blanc, yeni bir cinayetin peşine düşecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.