Şu An Okunan
Ridley Scott: “Dünyayı yönetenlerin yarısı geri zekâlı, yarısı despot.”

Ridley Scott: “Dünyayı yönetenlerin yarısı geri zekâlı, yarısı despot.”

Ridley Scott, Harrison Ford’la birlikte Bıçak Sırtı (Blade Runner, 1982) setinde

Orta Çağ Fransa’sında geçen, Matt Damon ve Ben Affleck’li filmi The Last Duel’in çekimlerini durduran İngiliz usta, salgının nasıl ele alındığıyla ilgili görüşlerini açıkladı.

Sayısız film prodüksiyonu gibi, Ridley Scott’ın The Last Duel isimli filminin çekimleri de durduruldu. 14. yüzyıl Fransa’sında geçen, Matt Damon ve Ben Affleck’in hem senaristleri hem de oyuncuları arasında bulunduğu, kadrosunda Adam Driver’ın da yer aldığı filmin Fransa’daki bir aylık çekim süreci tamamlanmıştı. Set oradan İrlanda’ya taşınmak üzereydi ki, yönetmenin de son derece “mantıklı” bulduğu bir karar ile, prodüksiyon durduruldu. Scott, “devam edip de kaçınılmaz olanın gerçekleşmesini beklemek saçma,” diyor. Ekip, koşullar uygun olduğunda çekimlere kaldığı yerden devam etmeyi planlıyor.

“Şu turuncu kafalı deli…”
Sinema tarihine Yaratık’tan (Alien, 1979) Bıçak Sırtı’na (Blade Runner, 1982) nice şaheser katmış olan 82 yaşındaki İngiliz yönetmen, salgınla nasıl başa çıkıldığıyla ilgili düşüncelerini Variety’ye anlattı. Politikacıların krizi nasıl ele aldıklarını düşündüğüyle ilgili soruyu cevaplamaya, “özellikle bizi yöneten şu turuncu kafalı arkadaş, tam bir deli, değil mi?” diyerek başlayan Scott, “dünyayı yönetenlere bakınca, yarısı geri zekâlı yarısı da despot; kayda değer çok az kişi var,” değerlendirmesini yaptıktan sonra ekliyor: “Kimse politikaya girmek istemez. Bir insanın yarım beyni olsa, zaten politikaya girmez, değil mi?”

Yönetmenin “Liderlerin neyi farklı yapmasını önerirdiniz?,” sorusuna cevabı ise şöyle: “Ben bir savaş bebeğiyim. Savaş yıllarında, karne sistemimiz vardı. İnsanlar fazla fazla yiyecek alamıyorlardı; karne uygulamasında kuponlarla sınırlı miktarda alabiliyordunuz. Şimdi de bunu yapmalılar çünkü insanlar o kadar çok yiyecek satın alıyorlar ki, yiyecekler çürüyor. İngiltere’de de öyle. Allah aşkına, Boris (Johnson), aklını çalıştır. Şimdilerde iPhone’larla konuşuyoruz ki, bu da dükkânlara her gittiğinizde alabileceklerinizi sınırlandırmak için mükemmel bir kupon dağıtıcısı. Böylece, düzen sağlamış olursunuz. Düzen ve serinkanlılık olmalı.”

Bugünlerde vaktini resim yaparak geçirdiğini söyleyen  Scott, salgına karşı kendisi gibi “ihtiyarlar”ın daha dikkatli olmasının gerekmesiyle ilgili ise “Çok dikkatliyim,” diyor. “Geri dönüp Matt Damon’la filmimi tamamlamak istiyorum.”

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.