Şu An Okunan
Sofia Coppola’nın Bill Murray’li Yeni Filminden İlk Görüntüler

Sofia Coppola’nın Bill Murray’li Yeni Filminden İlk Görüntüler

Bir Konuşabilse…’nin (Lost in Translation, 2003) ardından Sofia Coppola ve Bill Murray’yi yeniden buluşturacak On the Rocks’tan ilk fotoğraflar yayınlandı. Başrollerde Murray’e Rashida Jones’un eşlik edeceği filmde ikiliyi baba-kız olarak izleyeceğiz.

Sofia Coppola’nın yazıp yönettiği ve şimdiden 21. yüzyılın modern klasikleri arasında görülen Bir Konuşabilse…’deki işbirliklerinin ardından Coppola ve Bill Murray yeniden bir araya geliyor. Coppola’nın Ekim ayında A24 dağıtımıyla vizyona girecek yeni filmi On the Rocks’ın başrollerinden birisinde izleyeceğimiz Murray, filmde önemli bir sanat simsarını canlandıracak. 2004 yılında Bir Konuşabilse… ile hem Murray hem de Coppola Oscar’a aday olmuş, Sofia Coppola geceden En İyi Özgün Senaryo dalında kazandığı ödülle ayrılmıştı.

Entertainment Weekly ’de yayınlanan bir söyleşisinde filmini “sofistike bir komedi” olarak tanımlayan Coppola, samimi, oyunbaz ve hafif bir film yapmak istediğini ifade ederken ilham kaynakları olarak Sydney Pollack’ın Tootsie’sini (1982) ve Dashiell Hammett’in aynı adlı romanından 1934 yılında sinemaya uyarlanan İnce Adam’ı (The Thin Man, 1934) gösterdi. Filmde Murray’nin canlandırdığı sanat simsarı Felix’in kızı Laura’yla bir araya gelmesini ve New York’ta geçirdikleri macera dolu geceyi izleyeceğiz.

Coppola’nın yeni filmi On the Rocks’ın, Bir Konuşabilse… ile bağlantısı ise yalnızca Bill Murray ile tekrar bir araya geliyor olmaları değil. Yönetmenin yeni filminde Laura karakterini canlandıracak Rashida Jones, Bir Konuşabilse… henüz senaryo aşamasındayken bir geliştirme atölyesinde Charlotte karakterini oynamış. Rol sonradan Scarlett Johansson’a gitmiş olsa da Coppola’nın söylediğine göre Jones’un karaktere katkısı oldukça ilham verici ve yaratıcı olmuş. Coppola, o dönemden itibaren Jones’la yaratıcı bir ilişki geliştirdiklerini, On the Rocks’taki rolün de bu çerçevede geliştiğini ifade ediyor.

Ekim ayında ABD’de vizyona girmesi beklenen On the Rocks, sonrasında Apple TV+’da gösterilecek.

Kaynak: The Film Stage, IndieWire

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.