Şu An Okunan
Tesla ve Edison Karşı Karşıya

Tesla ve Edison Karşı Karşıya

Sundance Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan Tesla, Hamlet (2000), Experimenter (2015), Marjorie Prime (2017) gibi filmleriyle tanıdığımız yönetmen ve senarist Michael Almereyda’nın biyografi türüne getirdiği yenilikçi yaklaşımla eleştirmenlerden çoğunlukla olumlu notlar aldı.

Sundance’teki gösteriminden bu yana merakla beklenen bu biyografide Nikola Tesla’ya Ethan Hawke, Thomas Edison’a ise Kyle MacLachlan hayat verirken, oyuncu kadrosunda ikiliye Eve Hewson, Jim Gaffigan, Hannah Gross, Ebon Moss-Bachrach, Lucy Walters ve Josh Hamilton eşlik ediyor.

Bilim tarihinin en ikonik figürlerinden Nikola Tesla’yı ve onun Thomas Edison’la giriştiği o meşhur mücadeleyi odağına alıyor film. Tesla’yı devrim niteliğindeki elektrik sistemini hayata geçirme mücadelesi sırasında takip ederken, aynı zamanda patronu George Westinghouse ve J.P Morgan’ın kızı Anne ile olan ilişkilerini görüyoruz. 21 Ağustos’ta ABD’de gösterime girecek olan filmin IFC Films tarafından yayınlanan fragmanını buradan izleyebilirsiniz:

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.