Şu An Okunan
The Handmaid’s Tale’in Devamı Geliyor

The Handmaid’s Tale’in Devamı Geliyor

Margaret Atwood’un 1985 tarihli distopik romanı ‘Damızlık Kızın Öyküsü’nün devamı olarak yazdığı ‘The Testaments’ önümüzdeki hafta yayımlanıyor. Bir aktivizm çağrısı olarak nitelenen yeni kitap da diziye dönüşecek.

Margaret Atwood’un Emmy Ödüllü The Handmaid’s Tale (2017 – ) dizisine kaynaklık eden distopik klasiği ‘Damızlık Kızın Öyküsü’nün devamı ‘The Testaments’ 10 Eylül’de yayımlanacak. MGM ve Hulu, ilk romanın finalinden on beş yıl kadar sonrasında geçen ‘The Testaments’ı ekrana taşımak üzere şimdiden kolları sıvamış durumda.

Romanın geçtiği kurmaca evrene, kadınların birer “damızlık kız” olmaya indirgendiği kâbusvari bir teokratik rejimle yönetilen Gilead’a otuz dört yıl sonra dönen Atwood, okuyuculara seslenen açıklamasında “Bana Gilead ve onun iç işleyişi hakkında sorduğunuz her şey, bu kitabın ilham kaynağı. Diğer ilham kaynağı ise içinde yaşamakta olduğumuz dünya” dedi. ‘The Testaments’tan bir bölümü yayımlayan The Guardian gazetesindeki değerlendirmeye göre, yeni kitapta bizleri yine epey karanlık bir dünya bekliyor ama bu kez umut ışığı az da olsa bir yerlerden sızmaya başlıyor. The Handmaid’s Tale evrenine Gilead’da kadınların özgürleştirilmesi için kullanılan gizli “yeraltı kadın yolu” gibi farklı unsurların eklendiği yeni kitap, “toplumların ve onları oluşturan halkların birleşmesine yönelik bir aktivizm çağrısı” olarak niteleniyor.

Margaret Atwood

Kanadalı feminist yazar, şair, eleştirmen ve mucit Margaret Atwood, 10 Eylül’de Londra’daki Odeon sinemasından yapılacak canlı yayında, BBC’deki programlarıyla tanınan İngiliz gazeteci-yazar Samira Ahmed’in sorularını yanıtlayacak ve kitaptan bölümler okuyacak.

‘The Testaments’ın TV’ye uyarlanırken mevcut The Handmaid’s Tale dizisine mi eklemleneceği, yoksa kendi başına bir diziye mi dönüşeceği henüz kesinleşmiş değil.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.