Şu An Okunan
Hollywood’un İkonik Objeleri Açık Artırmada

Hollywood’un İkonik Objeleri Açık Artırmada

Jack Nicholson’ın Cinnet’te kullandığı baltadan Michael Keaton’ın Batman kostümüne, efsanevi filmlerden yüzlerce parça Londra’daki müzayedeyle satışa çıkarılacak.

Sinema-televizyon dünyasının en iddialı kostüm ve dekor koleksiyoncusu Prop Store, Hollywood’un ikonik objelerinin satışa çıkarılacağı yıllık müzayedesini 30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenliyor. Sinema zinciri ODEON’un himayesinde, Londra’daki BFI IMAX’de yapılacak müzayedede 900 parça satışa çıkarılacak.

En çok dikkat çeken parçalar arasında Yıldız Savaşları’ndan (Star Wars, 1977) bir ‘stormtrooper’ kaskı, Jack Nicholson’ın Cinnet’te (The Shining, 1980) kapıyı kırmak için kullandığı balta, Michael Keaton’ın Batman’de (1989) giydiği Batsuit, Russell Crowe’un Gladyatör’deki (Gladiator, 2000) general zırhı ve Samuel L. Jackson’ın Yıldız Savaşları: Bölüm III – Sith’in İntikamı’ndaki (Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith, 2005) ışın kılıcı var. En yüksek fiyatlandırmanın 180.000 pound olacağı tahmin edilen müzayededen 6 milyon pound gelir elde edilmesi bekleniyor.

Fiyat skalasının geniş tutulmaya çalışılacağı organizasyonda çevrimiçi teklif vermek mümkün. Popstore’a yapılan kayıtlar sonucunda, online teklifler 2 Eylül’de verilebilecek. Müzayedenin ücretsiz önizleme sergisi, 18 Eylül’de BFI IMAX’te açılacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.