Şu An Okunan
Jane Campion Söyleşisi Altyazı’nın Aralık Sayısında

Jane Campion Söyleşisi Altyazı’nın Aralık Sayısında

Altyazı Sinema Dergisi yeni sayısını The Power of the Dog ile seyirci karşısına çıkan büyük usta Jane Campion’a ayırdı. Dosyada yönetmenle yapılmış bir söyleşi de bulunuyor.

Altın Palmiye kazanan ilk kadın yönetmen olarak sinema tarihine geçen ve kalıplara sığmayan kadın karakterler üzerine incelikli anlatılarıyla on yıllardır seyirciyi büyüleyen Jane Campion, ilk kez erkek bir karakteri merkezine alan bir filmle, western türüne taze bir bakış getiren The Power of the Dog ile sinemalara dönüş yaptı bu yıl. Altyazı Sinema Dergisi, 1 Aralık’tan itibaren Netflix’te yayında olan film üzerine yönetmenle yapılmış bir söyleşi, sinemasını kapsamlı biçimde inceleyen bir portre yazısı ve tüm uzun metraj filmleri üzerine incelemelerle, Yeni Zelandalı ustaya saygı duruşunda bulunuyor. Altyazı’nın 214. sayısına altyazi.net/dergi adresinden erişilebiliyor.

Yeni sayıda neler var?

Jane Campion, The Power of The Dog’un dünya prömiyerini yaptığı ve En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldüğü Venedik Film Festivali sırasında Öykü Sofuoğlu’nun sorularını yanıtladı. “Bu büyük ve karmaşık projenin karşısında bir uçurumun kenarında oturuyormuş gibi hissettiğini” söyleyen yönetmen, filmin yapısını nasıl oluşturduğunu anlatıyor. Eren Odabaşı’nın “Korseye Sığmayan Özgür Ruh” başlıklı yazısı Campion’ın hem birinci sınıf bir auteur hem de bu etiketin sınırlarını zorlayan bir sanatçı olarak portresini çıkarırken bu kural tanımaz sinemacının başlıca temalarına yaklaşımını inceliyor. Dosyada ayrıca yönetmenin tüm uzun metrajları üzerine analizler yer alıyor. Altyazı’nın Aralık sayısında Two Friends’i (1986) Kaan Denk, Sweetie’yi (1989) Engin Ertan, Masamdaki Melek’i (An Angel at My Table, 1990) Coşkun Liktor, Piyano’yu (The Piano, 1993) Necati Sönmez, Bir Kadının Portresi’ni (The Portrait of a Lady, 1996) Aslı Ildır, Kutsal Duman’ı (Holy Smoke!, 1999) Burçin S. Yalçın, Tutku Esirleri’ni (In the Cut, 2003) Janet Barış, Parlak Yıldız’ı (Bright Star, 2009) Kutlukhan Kutlu, The Power of the Dog’u Erman Ata Uncu’nun kaleminden okuyabilirsiniz.

Altyazı’ya dijital abonelik için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.