Şu An Okunan
Sokak Sanatçısından Tarantino Afişlerine ‘Gerilla’ Müdahale

Sokak Sanatçısından Tarantino Afişlerine ‘Gerilla’ Müdahale

Tarantino’nun yeni filmi Bir Zamanlar… Hollywood’da’nın Los Angeles’taki billboard reklamları, çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarına dikkat çekmek isteyen Sabo isimli sanatçı tarafından değiştirildi.

Los Angeles’taki Pico ve La Cienega bulvarlarında Quentin Tarantino’nun son filmi Bir Zamanlar… Hollywood’da’nın reklamlarının yer aldığı dev billboardlar, Sabo adıyla bilinen sokak sanatçısı tarafından değiştirildi. Brad Pitt ve Leonardo DiCaprio’nun filmin afişindeki fotoğraflarının yerine cinsel suçlardan hüküm giymiş iş adamı ve yapımcı Jeffrey Epstein ile yönetmen Roman Polanski’niyi yerleştiren sanatçı, afişteki film ismini de “Bir Zamanlar… Pedowood’da” (Pedofili Diyarında) olarak değiştirdi.

Reşit olmayan birisiyle cinsel ilişkiye girmekten suçlu bulunan Roman Polanski 1978’de ABD’den kaçmış ve bir daha ülkeye girememişti. İş adamı Jeffrey Epstein ise cinsel istismar amacıyla çocuk kaçakçılığı yapma suçundan hüküm giymiş ve tutuklanmıştı. Sokak sanatçısı Sabo, yaptığı eylemin sebebinin bu isimlere kucak açmaya devam eden eğlence sektörünü aşağılamak olduğunu belirtti. Sanatçı ayrıca Bir Zamanlar… Hollywood’da filminin temelinde 1969 yılındaki Charles Manson cinayetleri olduğunu ve bu cinayetler içindeki en yüksek profilli kurbanın o dönemde Polanski’nin eşi olan aktris Sharon Tate olduğunu hatırlattı.

Billboardların yanı sıra kimi banklar ve otobüs duraklarındaki reklamlar da geçtiğimiz günlerde bir grup tarafından değiştirildi. Banklardaki reklamların birinde Polanski’nin yerine, üvey kızı Dylan Farrow’u henüz 7 yaşındayken istismar etmekle suçlanan yönetmen Woody Allen’ın resmi yerleştirildi.

The Hollywood Reporter‘a konuşan sokak sanatçısı Sabo, “Hollywood’u onlarca yıldır bir veba gibi saran çocuk istismarı sorununa dikkat çekmek için, hepsinin bir billboardda birlikte yer alması gerektiğini hissettim,” dedi.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.