Şu An Okunan
Toronto’da Halkın Seçimi Jojo Rabbit

Toronto’da Halkın Seçimi Jojo Rabbit

“Oscar’ların habercisi” olarak görülen Grolsch Halkın Seçimi Ödülleri açıklandı.

Dün sona eren 44. Toronto Uluslararası Film Festivali’nde Grolsch Halkın Seçimi Ödülleri (People’s Choice Awards) açıklandı. Seyircinin tercihi, Taika Waititi imzalı “nefret karşıtı hiciv” Jojo Rabbit’ten yana oldu. Noah Baumbach’ın Marriage Story’si ikinci sırada yer alırken, Bong Joon-ho’nun Parazit’i (P​arasite) ise üçüncü seçildi.

İkinci Dünya Savaşı’nın son döneminde geçen Jojo Rabbit, Hitler hayranı bir oğlan çocuğunun (Roman Griffin Davis), annesinin (Scarlett Johansson) evlerinin tavan arasında Yahudi bir kızı sakladığını öğrenmesini ve Yahudilere karşı önyargılarından yavaş yavaş kurtulmasını anlatıyor. Yönetmen Waititi filmde küçük kahramanın hayali arkadaşı Hitler’i canlandırıyor ve faşizmin simgesi haline gelmiş diktatörü tamamen ‘gülünç’ bir karakter olarak resmediyor.

En yüksek seyirci katılımına sahip festivallerden biri olan Toronto Uluslararası Film Festivali’nde Grolsch Halkın Seçimi Ödülleri kırk ikinci kez veriliyor. Çoğu kez Akademi Ödülleri’yle aynı sonuçları yansıtan bu ödüller “Oscar’ların habercisi” olarak görülüyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.