Şu An Okunan
İstanbul Film Station’ın Lab Station Programına Seçilen Projeler Açıklandı

İstanbul Film Station’ın Lab Station Programına Seçilen Projeler Açıklandı

İstanbul Film Station’ın proje geliştirme atölyesi Lab Station’a seçilen projeler açıklandı. Market Station için kayıtlar başlarken organizasyona ev sahipliği yapacak mekânlar da belli oldu.

Yeni nesil bir film proje merkezi olan İstanbul Film Station, hem etik hem de ticari değerleri gözeten bağımsız sinemacılığı mümkün kılmayı amaçlıyor. ‘The stop before action’ sloganıyla yolan çıkan merkez 2-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olup programından detaylar belli olmaya devam ediyor. Organizasyon ilk yılında Beyoğlu’nda, Hope Alkazar ve AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşecek. Merkezin proje geliştirme atölyesi olan Lab Station’a seçilen projeler duyurulurken Market Station’a kayıtların açılması da açıklanan detaylar arasında.

Merkezin ilk yılında kısa film projelerine odaklanan Lab Station programına 164 başvuru yapıldı. Merkez bünyesindeki ekip ile Gülengül Altuntaş, Nadir Öperli ve Ayça Çiftçi’den oluşan değerlendirme kurulu üyelerinin kararıyla program için sekiz proje belirlendi. Seçilen projelerin sahiplerine çeşitli konularda eğitim ve destek sunan programda katılımcılar, çalışmalarını birer filme dönüştürebilecekleri uzmanlarla da çalışma imkânı yakalayacaklar.

Lab Station’a seçilen projeler şu şekilde:

  • Alis (Yön. Beril Tan, Yap. Yiğit Serdar Canoğlu)
  • Asfaltın Ters Tarafı (Yön. Esranur Güler, Yap. Cemil Nazlı)
  • Boşluğun Sesi (Yön. Alp Kaan Akkaya, Yap. Kaan Tığlı)
  • Ev Seni Acıtan Yerdir (Yön. Atakan Yılmaz, Yap. Ceren Taşçı)
  • Mustafa Jones (Yön. Yiğit Erkol, Yap. Evrim İnci)
  • Tarla Fareleri (Yön. İlayda İşeri, Yap. Esra Kutlu)
  • Yerçekimi (Yön. Dalya Keleş, Yap. Didem Nur Yayman)
  • Yersizyurt (Yön. Ali Baran Baz, Yap. Umut Karahan)

Merkezin bir networking alanı olarak kurgulanan Market Station programı için de kayıtlar açıldı. Seçilen proje sahipleriyle birlikte sektörden herkese kapıları açık olan Market Station, katılımcıları alanında uzman isimlerle çeşitli atölye ve panellerde bir araya getirecek. Yapımcılar Nadir Öperli ve Yamaç Okur’la ‘Yapımcılık Modelleri’, Kurgucular Dayanışması’yla (KUDA) ‘Kurguya Proje Aşamasından Bakış’, Mine Pakel ve Avi Medina’yla ‘Filmde Müzik ve Ses Tasarımı’ gibi pek çok etkinliğin düzenleneceği Market Station 3-5 Mayıs’ta AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşecek.

İstanbul Film Station’ın ‘yolculuk’ temasını benimseyen afişi D’art Duvar tarafından tasarlandı.

Merkezin Market Station programına İstanbul Film Station’ın internet sitesi üzerinden kayıt yaptırılabiliyor. Programa dair detaylara da aynı siteden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.