Şu An Okunan
Adana Altın Koza Film Festivali’nde Ulusal Yarışma Filmleri Belli Oldu

Adana Altın Koza Film Festivali’nde Ulusal Yarışma Filmleri Belli Oldu

Bir Nefes Daha

28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Yarışması’na katılacak filmler açıklandı. 10 filmin yer alacağı yarışmanın jüri başkanlığını oyuncu ve seslendirme sanatçısı Tilbe Saran üstleniyor.  

Bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin programı yavaş yavaş şekilleniyor. Onur Ödülleri’nin Şerif Sezer, Haluk Bilginer ve Yavuz Turgul’a verileceği, son olarak jüri üyeleri açıklanan festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak filmler de belli oldu. 45 filmin başvuru yaptığı ve aralarından 10 tanesinin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacağı festival, Türkiye ve dünya prömiyerlerine de ev sahipliği yapacak.  

28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde yarışacak ulusal uzun metraj yapımlar şöyle: Nisan Dağ’ın Bir Nefes Daha, Barış Sarhan’ın Cemil Şov, Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun Dermansız, Erdal Rahmi Hanay’ın Fuad, Sinan Sertel’in İçimdeki Kahraman, Erkan Tahhuşoğlu’nun Koridor, Muhammet Çakıral’ın Lacivert Gece, Tufan Taştan’ın Sen Ben Lenin, Ahmet Necdet Çupur’un Yaramaz Çocuklar ve Mehmet Ali Konar’ın Zîn ve Ali’nin Hikâyesi (Govenda Ali û Dayka Zîn). Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak filmlerden Dermansız, Fuadİçimdeki Kahraman, Koridor ve Lacivert Gece dünya prömiyerini, Yaramaz Çocuklar ise Türkiye prömiyerini Adana’da yapacak.  

Festivalde ödüller 18 Eylül 2021 Cumartesi gecesi düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.  

altinkozaff.org.tr

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.