Şu An Okunan
Edgar Wright: “Sinemalara Evden de Destek Olabilirsiniz”

Edgar Wright: “Sinemalara Evden de Destek Olabilirsiniz”

Edgar Wright, sinemaseverlerin Corona virüsü nedeniyle kapanan sinemalara nasıl destek olabileceğine dair önerilerde bulundu.

Zombilerin Şafağı (Shaun of the Dead, 2004), Hot Fuzz (2007), Scott Pilgrim vs. the World (2010) ve Tam Gaz (Baby Driver, 2017) gibi filmleriyle tanınan İngiliz yönetmen Edgar Wright, sinemaseverlerin Corona virüsü nedeniyle geçici olarak kapanan sinemalara nasıl destek olabileceğine dair önerilerde bulundu. Kendisi de büyük bir sinefil olan ve izlediği filmlere dair önerilerini sosyal medya üzerinden takipçileriyle sık sık paylaşan yönetmen, Empire dergisi için kaleme aldığı yazıda “beyazperde” deneyimini korumanın öneminden bahsediyor.

Bir tür “kaçış” olarak sinemaya gitmenin genelde kötü bir şey gibi algılandığını belirten Wright, ışıklar kapandıktan sonra ekrana dalıp gitmenin onun için büyük bir zevk olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Sinemaya gitmek hayatım boyunca bir ‘dine’ sahip olmaya en yakın gördüğüm tek şey.” Wright, bu deneyimi kaybetmemek ve zorlukla ayakta duran bağımsız ve yerel sinemalara destek olmak için birkaç basit yöntemden söz ediyor. Maddi gücü yetenler için önceden satın alınmış üyelikler için geri ödeme istememek ya da yeni üyelik kartları satın almak gibi önerilerde bulunan yönetmen, kendisinin de sıklıkla çeşitli sinema salonlarına üye olduğunu söylüyor. Bu tip küçük destekler sayesinde, salonlarda çalışan insanların sinemalar geri açıldığında dönecekleri bir işleri olacağını belirten Wright, yazısını beyazperde önünde tekrar buluşacaklarını umduğunu söyleyerek sonlandırıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.