Şu An Okunan
M2 Film Lab Senaryo Geliştirme Atölyesi Başvuruları Açıldı

M2 Film Lab Senaryo Geliştirme Atölyesi Başvuruları Açıldı

Türkiye’deki sinemacılara senaryo ve yapım aşamasında destek vermeyi amaçlayan M2 Film Lab, ilk atölye çalışmasını duyurdu. Uluslararası danışmanların katılımıyla gerçekleştirilecek M2 Film Lab Senaryo Geliştirme Atölyesi çerçevesinde beş projeye senaryo aşamasında destek verilecek.

Türkiyeli sinemacılara senaryo, proje geliştirme, yazım ve yapım alanlarında danışmanlık vermeyi planlayan M2 Film Lab, ilk etkinliğinde uluslararası işbirlikleriyle global çapta bir senaryo geliştirme atölyesi açmaya hazırlanıyor. ABD’deki Film Independent Global Media Makers programı desteğiyle gerçekleştirilecek M2 Film Lab Senaryo Geliştirme Atölyesi kapsamında beş uzun metraj film projesine senaryo geliştirme desteği verilecek. İlk veya ikinci uzun metrajı üzerinde çalışan sinemacıların ücretsiz olarak başvuru yapabileceği atölye 20-22 Ağustos ve 16-17 Ekim tarihlerinde iki oturumlu olarak düzenlenecek.

Atölyeye seçilecek beş projenin sahipleri Film Independent’ın senaryo ve yönetmenlik atölyeleri mentoru Ruth Atkinson, Prague Film School’dan Neal Dhand ve yönetmen Ali Vatansever’le senaryoları üzerinde çalışma şansı yakalayacak. Katılımcılar ayrıca yapımcı Selin Vatansever’in yürütücülüğünde projelerine özel yapım stratejisi geliştirmek üzere çeşitli konukların katılımıyla film yapımı ve pazarlama konularında da eğitim alacak.

Tamamen çevrimiçi olarak ve İngilizce gerçekleştirilecek atölyeye son başvuru tarihi 23 Temmuz. M2 Film Lab ve etkinlikleriyle ilgili detaylara m2filmlab.com üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.