Şu An Okunan
Led Zeppelin’den Bağımsız Filme Destek

Led Zeppelin’den Bağımsız Filme Destek

Efsanevi grup Led Zeppelin, iki şarkılarının The Friend filminde kullanılmasına izin verdi.

Yumurtalık kanseri nedeniyle otuz altı yaşında hayatını kaybeden Nicole Teague’in hayat hikâyesini konu edinen The Friend için Led Zeppelin ayrı bir önem taşıyordu, zira Teague büyük bir Led Zeppelin hayranıydı. Ancak grubun, şarkıları için genellikle yüksek telif ücretleri talep ettiklerini bildiklerinden, yönetmen Gabriela Cowperthwaite ve yapımcı Ridley Scott farklı bir yol izlediler.

Deadline’ın haberine göre, yaşayan üç Led Zeppelin üyesine filmi izlemeleri için özel bir davetiye gönderen ikili, bu davetiyeye yüksek ücretten vazgeçilmesini rica eden bir de not ekledi. Filmi izledikten sonra ‘Going to California’ ve ‘Ramble On’ şarkılarının son derece “güzel ve dokunaklı” bir biçimde kullanıldığını ifade eden Robert Plant, grupla yaptığı kısa bir görüşme sonucunda şarkıların filmde kullanılmasına izin verdiklerini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Toronto Film Festivali’nde dünya prömiyeri gerçekleştirilen The Friend, kadrosunda Dakota Johnson, Casey Affleck ve Jason Segel gibi yıldız isimleri barındırıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.